Aktualno

Celostna prometna strategija

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.7.2024

Občina Gorenja vas – Poljane je pričela s pripravo Občinske celostne prometne strategije (OCPS), ki jo sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

OCPS predstavlja podlago pri nadaljnjem razvoju mobilnosti in načrtovanju prometa, ki bo z vključitvijo tako strokovne kot tudi splošne javnosti pripomogla k trajnostni mobilnosti ter s tem prispevala k boljši kakovosti bivanja v celotni občini. Poleg tega predstavlja podlago za pridobivanje sredstev Evropske unije in drugih virov financiranja za uresničitev nadaljnjih razvojnih načrtov.

Namen OCPS je ugotoviti kakšne so potovalne navade občanov ter spodbuditi predvsem pešačenje, kolesarjenje, uporabo javnega prevoza ter alternativnih oblik mobilnosti, s ciljem zmanjšati osebni motorni promet. Poleg tega si želimo doseči večjo varnost v prometu in dostopnost za vse prebivalce in obiskovalce naše občine. V procesu izdelave OCPS je ključna široka politična in strokovna podpora župana, občinskega sveta ter celotne občinske uprave. Strategija bo vključevala tudi povezovanje s sosednjimi občinami, ki imajo OCPS že izdelan.

Pomembno vlogo pri oblikovanju strategije pa boste imeli tudi občanke in občani občine Gorenja vas – Poljane. Tako bodo do konca leta 2024 in v prvih mesecih prihodnjega leta organizirani različni javni dogodki, delavnice, razprave, ankete in intervjuji, kjer bi radi privabili k sodelovanju čim več občanov vseh starosti, člane različnih interesnih skupin, dnevne obiskovalce občine in druge udeležence v prometu, kjer boste lahko izrazili svoje mnenje, želje in ideje za prihodnost prometa v občini Gorenja vas – Poljane. O vseh dogodkih vas bomo redno obveščali na občinski spletni strani.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Dostopnost