Predavanje z degustacijo: Mleko in meso drobnice – njihove koristi za zdravje ljudi
Predavanje z degustacijo: Mleko in meso drobnice – njihove koristi za zdravje ljudi
Datum: torek 8.10.2024, 17. – 19. ure (vključno z degustacijo in razpravo)
Kraj: ČD Brode, Brode 37
Predavateljica: Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž. živilske tehnologije, klinična dietetičarka
Vsebina:
- mlečni in mesni izdelki pašne reje drobnice izpolnjujejo zahteve potrošnikov po zdravih proizvodih,
- zdravstvene koristi mesa in fermentiranih kozjih in ovčjih mlečnih izdelkov,
- pomen bioaktivnih snovi v mleku drobnice za zdravje ljudi,
- ugodnejša sestava mesa pašne reje drobnice: manj maščob in holesterola, boljše razmerje maščobnih kislin, več vitaminov skupine B, odličen vir železa,
- meso, mleko in mlečni izdelki drobnice kot funkcionalna živila,
- degustacija izdelkov iz ovčjega in kozjega mleka.
VABLJENI!
Projekt sodelovanja Iz drobnice sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna LAS loškega pogorja.