Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

25. julij 2017

Košnja ob občinskih cestah

Danes se je pričela strojna košnja ob občinskih cestah. Izvajalec del je MJD Janez Mezeg s.p.. Košnja se vsako leto izvede na približno 200 km občinskih cest. Upoštevajo se predlogi krajevnih skupnostih, ki so bili posredovani do 18.07.2017. Košnja, ki se izvaja enkrat letno traja predvidoma 4 tedne. Občane naprošamo, da bodo pozorni na stroj, ki izvaja košnjo, in prilagodijo svojo hitrost na način, da lahko počasi obvozijo stroj.

21. julij 2017

Sanacija regionalne ceste Trebija - Sovodenj

Na občini Gorenja vas - Poljane je dne 18. 7.2017 v prisotnosti predstavnikov Direkcije RS za ceste in DRI potekalo sklepno usklajevanje obsežnega PZI projekta za izvedbo del celovite rekonstrukcije regionalne ceste R1-210 v delu Trebija – Sovodenj, ki bo potekalo na dveh odsekih. V prvi fazi bo obnovljen dvokilometrski odsek od od km 0+500 do km 2+500, v okviru rekonstrukcije pa bodo na novo izvedeni oporni zidovi nad cesto in drugi ukrepi zaščite brežin, kakor tudi novi podporni zidovi, zlasti na pododsekih širitve in izboljšanja poteka ceste, ki bo najbolj obsežno na območju nad jezom za elektrarno. Na novo bodo urejeni tudi vsi priključki na stranske ceste, povsem na novo bo izveden tudi poplavno varnejši most za Fužine z izboljšano nosilnostjo. Na območju novega avtobusnega postajališča pri Fužinah bo zgrajen pločnik do Fužin. Na območju od Fužin do Trebije bo na podpornem zidu izdelan venec, ki bo služil kot hodnik za pešce. Drugi odsek za rekonstrukcijo obsega sanacijo regionalke od od km 5+500 do 5+750 (območje Lesgal, Sovodenj), ki predvideva sanacijo podpornih zidov na celotnem odseku. Na podpornem zidu bo izveden hodnik za pešce, ki se podaljšuje vse do odcepa za Termopol. Projektiranje bo zaključeno predvidoma konca septembra, sledi recenzija projekta. Razpis za izbiro izvajalca del ter odkupi zemljišč so predvideni v prihodnjem letu, po pridobitvi vseh potrebnih soglasij k projektu za izvedbo del.

19. julij 2017

Dezinfekcija vode v kopališču Kopačnica

Kot je obiskovalcem kopališča v Kopačnici že dobro znano, je voda iz toplega vrelca pri Topličarju izjemne kakovosti in je že v daljni preteklosti veljala za zdravilno zaradi vsebnosti žveplenih in drugih zdravilnih snovi, ki zlasti dobrodejno vplivajo na zdravljenje kožnih bolezni.

 » preberi več

11. julij 2017

Sanacija 440 m odseka javne poti Volča - Lom - Zakobiljek

Gradbena dela zajemajo nasutje obstoječe ceste in izdelavo odvodnjavanja. Asfaltiranje odseka se bo izvedlo v letu 2018. Izvajalec Edo Krek s.p. je bil izbran kot najugodnejši ponudnik izmed 6 prispelih ponudb. Na cesti bodo od 17.7. do predvidoma 11.8. občasne od 30 minutne popolne zapore za vsa vozila. Uporabnike ceste prosimo za razumevanje.

12. julij 2017

Motnje pri dobavi vode na Hotavljah-spodji del

Občina Gorenja vas-Poljane obvešča uporabnike storitev, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz javnega vodovoda na Hotavljah, da bo danes, 12. 7. 2017, med 14 in 15 uro lahko motena dobava vode zaradi izvajanja izrednih vzdrževalnih del.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje. V primeru nejasnost smo vam na voljo na tel št. 051 328 488 (Kristina) ali 031 615 714 (Dejan).

12. julij 2017

Najem kozolca na Visokem

V preteklem mesecu smo bili na družabnem omrežju deležni obtožbe poročnega para zaradi neprijetnosti, ki so se zgodile ob njunem poročnem slavju.

 » preberi več

11. julij 2017

Podpisan sofinancerski sporazum za rekonstrukcijo ceste Gorenja vas-Todraž - 1. del

Na osnovi predhodno izdelanega PZI projekta za izvedbo del sta 10. julija 2017 Občina Gorenja vas – Poljane in Ministrstvo za infrastrukturo podpisala sporazum o sofinanciranju prve in tretje faze ureditve regionalne ceste Gorenja vas – Ljubljanica.

 » preberi več

07. julij 2017

Motnje pri dobavi pitne vode v Gorenji vasi

Občina Gorenja vas-Poljane obvešča uporabnike storitev, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz javnega vodovoda v Gorenji vasi, da je dobava vode zaradi okvare motena. Okvara bo odpravljena predvidoma danes do 13 ure oz v najkrajšem možnem času. Izvedeno bo tudi spiranje omrežja. Po odpravi okvare priporočamo, da izvedete spiranje hišnega omrežja.

 V primeru nejasnost smo vam na voljo na tel št. 051 328 488 ali 031 615 714.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

04. julij 2017

Gradnja tenis igrišča na Visokem se je pričela

Gradnja tenis igrišča na travi po vzoru Tavčarjevega igrišča se je pričela. Dela potekajo v skladu z zahtevami Zavoda za varstvo kulturne dediščine.
Odprtje tenis igrišča na travi je predvideno v soboto, 26. avgusta, ob 9. uri in sovpada s praznovanjem ob 120-letnici Tavčarjevega teniškega igrišča in 30-letnici TK Gorenja vas. Od 10. ure dalje bo potekal celodnevni teniški turnir dvojic v belem z lesenimi loparji.
Že sedaj lepo vabljeni!

30. junij 2017

Najuspešnejši devetošolci iz Občine Gorenja vas - Poljane z županom na izletu na Bledu

Poleg knjižnih nagrad, ki jih prejmejo najuspešnejši učenci iz obeh Osnovnih šol v Gorenji vasi in v Poljanah je skupno druženje na izletu tudi del pozornosti, ki jo namenja Občina najuspešnejšim učencem.
Letos se je izleta udeležilo sedem učenk in učencev, Klara Pustavrh, Sara Buh, Vida Stržinar, Anja Štravs, Luka Stanonik, Tomaž Potočnik, Nejc Marolt, zadržani so bili Beti Črešnovar, Ema Rupar, Špela Koprivnikar in Luka Kreč. Spremstvo pa sta bila ravnateljica OŠ Poljane ga. Metka Debeljak in ravnatelj OŠ v Gorenji vasi g. Izidor Selak.

 » preberi več

Najnovejša številka

20.07.2017
Podblegaške novice julij - avgust 2017

Uredništvo

Telefon: 041 456 469

E-pošta: podblegaske.novice@gmail.com

Koledar dogodkov

Pod označenimi datumi se nahajajo podrobne informacije o posameznih dogodkih.

» dodaj dogodek

Vpišite vaš e-poštni naslov in kliknite na gumb "Pošlji"

» pošlji

Aktualno

    Košnja ob občinskih cestah

    Danes se je pričela strojna košnja ob občinskih cestah. Izvajalec del je MJD Janez Mezeg s.p.. Košnja se vsako leto izvede na približno 200 km občinskih cest. Upoštevajo se predlogi krajevnih skupnostih, ki so bili posredovani do 18.07.2017. Košnja, ki se izvaja enkrat letno traja predvidoma 4 tedne. Občane naprošamo, da bodo pozorni na stroj, ki izvaja košnjo, in prilagodijo svojo hitrost na način, da lahko počasi obvozijo stroj.

Kontakt