Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Prireditve Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

02. julij 2018

Otvoritev razstave KD Deteljica: Cvetje v jeseni

Zavod Poljanska dolina in Občina Gorenja vas-Poljane bosta v sodelovanju z KD Deteljica iz Gorenje vasi v petek, 6. 7. 2018, ob 16. uri na Tavčarjevem dvorcu na Visokem na ogled postavila razstavo Cvetje v jeseni.

Odprtje bomo popestrili s kulturnim programom, razstava pa bo obiskovalcem na ogled vse do sredine oktobra.

Mnoga lepa praznovanja ob 100 obletnici povesti Cvetje v jeseni so navdušile tudi nas – klekljarice društva Deteljica iz Gorenje vasi, da smo poskusile ujeti delček te zgodbe v naše čipke. Sklekljale smo nekaj značilnih prizorov te povesti, ki je posneta tudi na filmski trak, npr. ples Janeza in Mete na farnem žegnanju, Meto, ki ji je Janez na štantu kupil lectovo srce s šaljivim napisom, kozolec in pred njim kokošja družina,... Namestile smo besedila iz knjige, ki opisujejo posamezne prizore. Veliko pozornosti pa smo namenile rožici, ki cveti zadnja in je dala tudi naslov tej povesti – to je Kristusova srajčka.

Vljudno vabljeni na Tavčarjev dvorec na Visokem na otvoritev čudovite razstave!

Priloge

Aktualno

Galerija

Kontakt