Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

15. maj 2018

Folklorna skupina Zala z regijskega srečanja srebrna!

FS Zala TD Žirovski Vrh se je z regijskega srečanja folklornih skupin v Mengšu 13. maja vrnila s srebrnim priznanjem. Skupaj z osmimi skupinami je obiskovalcem in komisiji pričarala čudovit program, s katerim jih je komisija umestila v 'zlato sredino'.  

Odrska postavitev, kot so si jo zamislili, je prikazovala resničen pripetljaj gostilničarja iz Poljanske doline, ki je prisegal samo na tisto vino, ki ga je ponujal v svoji gostilni. Vesela druščina se odloči, da mu jo malo zagode. Pravkar naj bi prišli iz Vipave, kamor so šli po vino za sosedovo ohcet, pa so po poti že vsega spili. Zato se ustavijo v gostilni. Kljub temu da vina nimajo več, želijo gostilničarja prepričati, da poizkusi njihovo vino. Podtaknejo mu kar njegovega. Ta prevare seveda ne opazi, ker ga s plesom zamotita dekleti, plesu se nato pridruži še cela druščina, gostilničar pa v prepričanju, da pije 'vipavca', svoje vino proglasi za kislo in vodeno.

Lucija Kavčič, vodja skupine, je bila z doseženim zelo zadovoljna: »Meni osebno nastop pomeni veliko več kot le priznanje. Gre za moj velik uspeh, da sem skupino letos uspela samostojno pripraviti do regijskega nivoja. Enkraten doprinos k folklorni skupini pa je dodal tudi Janez Čadež, ki nas je pevsko odlično podkoval. V veliko veselje mi je, da se nam priključujejo novi člani, ki naš program obogatijo pevsko in igralsko.« Obenem priznavajo, da veliko zanimanja povsod, kjer nastopijo, požanje njihova kostumska podoba, ki jo je zasnovala Andreja Stržinar.

Precej tudi gostujejo. Lani so obiskali Srbijo, in sicer Niš in Vranje. »Letos pa se nam obeta še kar nekaj lepih nastopov po Sloveniji, načrtujemo pa tudi svoj prvi samostojni koncert z gosti,« je o načrtih po prejemu priznanja še zaupala Lucija Kavčič.

Vsem udeležencem čestitke za dosežen uspeh!

Občina Gorenja vas - Poljane

Aktualno

Kontakt