Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

05. oktober 2017

Terenska akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«

4. oktobra 2017 med 18. in 19.30 uro je bila izvedena terenska akcija z opozarjanjem pešcev in razdeljevanjem odsevnih trakov tudi v Občini Gorenja vas - Poljane.
Terenska akcija je bila izvedena v okviru nacionalne akcije za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«.

Sodelujoči, člana občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v sodelovanju z občinskim redarstvom in Zvezo šoferjev in avtomehanikov Žiri, so mimoidoče opozarjali na varnost pešcev v prometu ter jim razdelili približno 100 odsevnih trakov in kresničk. 

Namen akcije je opozoriti na varnost pešcev, ki spadajo med ranljivejše udeležence v prometu. Še posebej so ogroženi starejši pešci, ki so pogosto žrtve prometnih nesreč. Največ nesreč pešcev pa se zgodi ravno v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vozne razmere pa zahtevnejše. Zato je pomembno, da tako pešci poskrbijo za svojo vidnost z odsevniki kot tudi vozniki z zmanjšano hitrostjo vožnje v naseljih ter jim odstopijo prednost na prehodih za pešce.

Aktualno

Kontakt