Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

27. september 2017

Župan sprejel 27-letnega Jakoba Dolinarja, mladega gospodarja leta 2017

V Zgornjih Gorjah je 2. septembra 2017 potekalo tekmovanje za mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2017. Zna­nje, pridob­lje­no na različnih izo­braž­e­va­njih, zdru­že­no s kan­čkom sre­če je do zma­ge pri­pe­lja­lo mla­de­ga 27-letnega Ja­ko­ba Do­li­nar­ja iz Sta­re Ose­li­ce v Poljanski dolini.

»Ključe« 57 hektarjev velike hribovske kmetije sta mu mama Danica in oče Zvonko v roke predala pred dvema letoma. Njihova glavna panoga je prireja in predelava mleka v različne mlečne izdelke kot so sir, skuta, jogurt, maslo, ... Jakob je na izboru med šestimi kandidati pokazal največ teoretičnega znanja. Slednji je bil sestavljen iz poznavanja pridelave mleka, izdelave suhomesnatih izdelkov in piva ter poznavanja rastlinstva in živalstva Triglavskega narodnega parka. Pri praktičnem delu pa so kandidati poleg peke jabolčnega »štrudla« in napihovanja (blejskega) laboda morali opasati tudi štiri kravje zvonce okrog pasu ter zraven vriskati.

Jakob je bil zmage zelo vesel, hkrati pa je bila tudi veliko presenečenje, saj zmage ni pričakoval. Sam pravi, da mu zmaga prinaša tudi nekaj odgovornosti, a v tem vidi veliko pozitivnega saj mu prinaša dobro promocijo njihove kmetije in kmetijstva nasploh. V veliko podporo so mu bili tudi navijači – poleg domačih še prijatelji iz okolice Sovodnja v Poljanski dolini.

 

Aktualno

Kontakt