Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

05. september 2017

Od mostička do mostička že trinajstič

Že tradicionalno je prvo septembrsko soboto v Todražu potekal že 13. tradicionalni vaški piknik »Od mostička do mostička«. Preko popoldneva in poznega večera se je zbralo več kot 250 vaščanov in vaščank Dolenje in Gorenje Dobrave ter Dobravšc in tistih, ki imajo v teh vaseh korenine. Organizacija dogodka je bila letos zaupana mladi generaciji pod vodstvom Tine in Matije Oblaka-Šepcova, ki je svoje delo opravila več kot odlično.

Druženje je zaradi slabega vremena tokrat potekalo v industrijski hali, kjer je stal čisto pravi oder, na katerem so svoje spretnosti najprej pokazale male mažoretke. Obiskovalci so lahko sproščeno uživali ob dobrotah z žara, golažu in palačinkah ter se vmes zabavali ob spremljanju med vaških iger,  na katerih je zmagala ekipa »izseljencev«. Ta je na koncu prejela prehodni pokal, otroci, ki so tekmovali v igrah metanja žoge in drugih spretnostih, pa so se za nagrado posladkali s sladoledom. Srečke za srečelov so šle za med, vrhunec piknika pa je bil obisk posebne gostje, Helene Blagne, ki jo je zelo prepričljivo in iskrivo imitirala Urša Stržinar-Fojkarjova. Z njo je na odru zapel tudi Nace Junkar, ki ga je upodobil Luka Kržišnik-Voušarčku in skupaj sta na koncu požela aplavz, tako močan, da sta morala po dobri uri  ponovno na oder. Za nameček se je »Helena« poizkusila tudi v vlogi voditeljice lota, ki ga je popestrila s sočnimi izjavami. Glavni zadetek na lotu sta si na koncu razdelila dva dobitnika, prav vsi obiskovalci pa so od piknika odnesli tisto neprecenljivo: smeh in dobro voljo, ki povezujeta in združujeta. Bili so si enotni, da je piknik čudovito uspel, in se že veselili prihodnjega.

Aktualno

    Zapora javne poti Suša - Jelovica

    Zaradi asfaltiranja javne poti Suša - Jelovica je danes 9.7. in jutri 10.7.2018 popolna zapora za ves promet. Asfaltira se odsek na koncu občinske poti, kjer se prične gozdna cesta.

    Obvoz za Črni Kal poteka skozi Sušo, Dolenjo Žetino in Gorenjo Žetino.

    Uporabnike ceste prosimo za razumevanje.

Kontakt