Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

12. julij 2017

Najem kozolca na Visokem

V preteklem mesecu smo bili na družabnem omrežju deležni obtožbe poročnega para zaradi neprijetnosti, ki so se zgodile ob njunem poročnem slavju.

Tavčarjeva domačija na Visokem, ki poleg dvorca in gospodarskega poslopja zajema tudi kozolec, je  razglašena za spomenik lokalnega pomena. Domačija je trenutno v fazi razglasitve za spomenik državnega pomena.

Zaradi izjemno lepe okolice, miru in velikega povpraševanja, je občina Gorenja vas – Poljane pred leti pričela s porokami na Visokem. Poleg tega organizatorjem omogočamo tudi izvedbo različnih prireditev, ki so zelo dobro obiskane.

V poletnih mesecih je kozolec oddan skoraj vsako soboto in nedeljo, pa naj gre za poročna slavja, različne obletnice ali prireditve širšega obsega. Trudimo se, da omogočamo optimalne pogoje in skrbimo za zadovoljstvo vseh subjektov. Glede na vse večje povpraševanje nam očitno to tudi uspeva, seveda pa se ob množici dogodkov srečamo kdaj tudi s kakšno neprijetnostjo, ki jo skušamo po najboljših močeh v čim krajšem času tudi odpraviti, če se je seveda to zgodilo zaradi naše napake.

Po navedbah domačinov je ob poročnem slavju pretekli mesec dogajanje prešlo vse meje, zato so na kraj dogodka večkrat prišli tudi policisti, namreč v nočnem času se je treba držati uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju, ki med drugim določa, kolikšna je dovoljena raven hrupa na posameznem območju. Krivda o prekinitvi slavja je zaradi neupoštevanja opozoril izključno na strani najemnikov, zato se z obtožbami ne strinjamo.

Kot večinski lastniki kozolca se opravičujemo predvsem domačinom za vse nevšečnosti, ki se ob različnih dogodkih lahko zgodijo. Prizadevali si bomo, da se kaj takega ne bo več ponavljalo.  Vse najemnike prostora ob dvorcu Visoko pa prosimo, naj se zavedajo, da najemajo prostor, ki je pod spomeniškim varstvom, kar zahteva tudi kulturno obnašanje in zdravo mero zabave.

Poročnemu paru želimo vse dobro na skupni poti.

 

Občina Gorenja vas – Poljane

Aktualno

    Zapora javne poti Suša - Jelovica

    Zaradi asfaltiranja javne poti Suša - Jelovica je danes 9.7. in jutri 10.7.2018 popolna zapora za ves promet. Asfaltira se odsek na koncu občinske poti, kjer se prične gozdna cesta.

    Obvoz za Črni Kal poteka skozi Sušo, Dolenjo Žetino in Gorenjo Žetino.

    Uporabnike ceste prosimo za razumevanje.

Kontakt