Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

Tematska pot Cvetje v jeseni

Ob 100-letnici izdaje knjige Cvetje v jeseni je nastala istoimenska pohodna pot iz Poljan na Blegoš. Avtor Ivan Tavčar tako slikovito opisuje svojo prehojeno pot, da smo se odločili nanjo povabiti še vas.

Najlepši odlomki iz knjige vam bodo polepšali korake prek pisanih travnikov, šumečih gozdov, mimo raztresenih kmetij in zaselkov pod Blegošem. Za piko na i pa boste z vrha Blegoša spoznali krasote, ki jih ponuja razgled na Poljansko dolino, veličastna hribovja in okoliške kraje.

 

Izhodišče Gostilni na Vidmu
Dolžina poti (Poljane - Koča na Blegošu): 15,2 km
Trajanje hoje: 5 ur, s postanki do 7 ur
Nadmorska višina izhodišča: 399 m
Nadmorska višina cilja: 1391 m
Kontakt: Zavod Poljanska dolina, 031 720 573, zavod@poljanskadolina.com 
Možnost okrepčila: Kmetija odprtih vrat Andrejon

 

Na poti vas bodo vodile smerne table in markacije v obliki cvetlice, imenovane Kristusova srajčka oz. močvirska samoperka.

Pot je opremljena z usmerjevalnimi smerokazi in markacijami belo-rumene barve na modri podlagi. Osnova za markacijo je bila cvetlica, kristusova srajčka, katero je Ivan Tavčar opisal v svoji povesti. Ta rastlina je močvirska samoperka (Parnassia palustris), cvetlica s petimi belimi cvetnimi listi in rumenimi prašniki. Cveti konec avgusta in ima samo en cvet, ki sedi vrh stebla, na katerega je priraščen samo en list.

 

Vsako leto je zadnjo nedeljo v avgustu ob 8. uri organiziran voden pohod s pričetkom pred Gostilno na Vidmu v Poljanah.

 

Več informacij najdete TUKAJ.

 

Priloge

Aktualno

    Ura za Zemljo: 30. marec, med 20:30 in 21:30

    Iz WWF Slovenija pozivajo, da se jim pridružimo globalni akciji Ura za Zemljo. 

    Prvaijo, da se jim lahko pridružimo na način, da za eno uro vsi sodelujoči  po celem svetu ugasnimo luči  in sicer 30. marca 2019 med 20:30 in 21:30.  

    Blagostanje življenja na Zemlji je odvisno od tega, kako skrbimo za naš dom Zemljo. Skupaj z njo smo vsi eno. Kakor srbimo zanjo, tako bomo živeli.

     » preberi več

Kontakt