Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

Zbiranje podpisov volivcev v podporo kandidaturi

Na podlagi 106. člena Zakona o lokalnih volitvah kandidata za župana lahko določi s podpisovanjem skupina volivcev, ki imajo v občini Gorenja vas - Poljane stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.

Potrebno število podpisov je najmanj 53.

 

Na podlagi 68. člena Zakona o lokalnih volitvah lahko listo kandidatov za občinski svet določi s podpisovanjem skupina volivcev, ki ima v volilni enoti stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.

Potrebno število podpisov volivcev v posamezni volilni enoti je najmanj 30.

 

Volivec da svojo podporo na predpisanem obrazcu pred pristojno uradno osebo upravne enote, ne glede na kraj stalnega prebivališča. Evidentiranje podpor poteka na upravnih enotah od ponedeljka, 3. 9. 2018, do vključno četrtka, 18. 10. 2018. Potrjen obrazec podpore upravna enota vrne volivcu, saj obrazce podpore zbirajo kandidati ali predlagatelji kandidature ali liste kandidatov za župane in člane občinskih svetov.
Obrazci podpor so brezplačni in so na razpolago tudi na upravnih enotah.
Predpisane obrazce je določila Državna volilna komisija z Navodilom o obrazcih za dajanje podpore v postopku kandidiranja na lokalnih volitvah.

Priloge

Aktualno

Kontakt