Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

Občinski pohodni krog

Dežela pod Blegošem je zaradi svežega zraka, čudovitih razgledov, urejenih in dobro označenih poti ter pristnih domačih dobrot pravi raj za pohodnike. Pohodni krog Občine Gorenja vas - Poljane poteka približno po mejah naše občine in išče najlepše, najatraktivnejše točke in točke z najlepšim razgledom, kjer se pohodnik lahko ustavi, razgleda, spočije in okrepča.
Celotna pot je dolga in ponekod tudi naporna, zato je pri izbiri ture potrebno upoštevati splošno kondicijo in vremenske pogoje. Dolga je več kot 89 km in ima več kot 5.000 višinskih metrov vzponov in spustov. S seboj vedno vzemite primerno pohodniško opremo: čevlje, nahrbtnik z dodatnimi oblačili, pijačo, hrano, sončno kremo …
Zaradi lažje predstave smo turo razdelili na več etap, kjer vam bomo na kratko predstavili tudi turistično ponudbo ob poti, in sicer znamenitosti, posebnosti, ponudbo domačih dobrot, prenočišča, razgledišča in drugo.
Zemljevide in kontrolne kartončke prejmete v Gostilni Jager v Gorenji vasi, kjer je tudi zadnja kontrolna točka (KT 18). Po zbiru vseh žigov prejmete tudi nagrado.
Na poti vam želimo obilo užitkov in nepozabnih doživetij.

OPOMBA: Večina poti poteka po že označenih planinskih ali drugih poteh. Kjer je pot urejena na novo, sledite markacijam občinske pohodne poti, drugače se držite oznak prej omenjenih poti.
NAMIG: Če načrtujete večdnevno potepanje, si v izogib nevšečnostim prej rezervirajte tudi prenočišče.
OPOZORILO: Opisane posamezne etape niso krožne poti, ki pripeljejo nazaj na izhodišče.
PRIPOROČILO: V poletnih mesecih etapo pričnite zgodaj, ker je pot v poletni vročini bolj utrudljiva in bolj naporna kot sicer.

 

Informacije:

Zavod Poljanska dolina, 031 720 573, zavod@poljanskadolina.com

Občina Gorenja vas - Poljane, 04 518 13 20, info@obcina-gvp.si 

Priloge

Aktualno

    Predstavitev rekonstrukcije regionalne ceste Trebija - Sovodenj

    V torek 16.01.2018 ob 16 uri je bila s strani predstavnikov DRSI in projektanta GEOING izvedena predstavitev rekonstrukcije ceste od Trebije proti Sovodnju – kjer je zaključena projektna dokumentacija.

    Podane so bile manjše pripombe k projektu, ki se bodo upoštevale. Projektantska ocena obnove ceste je 7,6 mio € in 1,2mio € na Sovodnju. Izgradnja bo potekala v letih 2018, 2019 in 2020. Trenutno poteka revizija izdelanega projekta, nato sledi hkrati odkup zemljišč in objava razpisa za izvajalca del.

     » preberi več

Kontakt