Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

Potepanja po Poljanski dolini

POLJANSKA DOLINA – Dežela pod Blegošem


"Vsak letni čas je tukaj po svoje lep. Prav gotovo pa je bilo tukaj najlepše takrat,

ko je pomlad s svojim krilom plavala nad dolino.

In če je v Poljanski dolini lepa pomlad, tedaj je malokje lepše«,

je na kratko zapisal znameniti rojak Ivan Tavčar o Poljanski dolini.


Širše območje je znano po neokrnjeni naravi in številnih domačih dobrotah, ki jih ponujajo okoliške kmetije. Številne pohodne in kolesarske poti v vseh letnih časih ponujajo športne užitke in čudovite razglede na bližnje hribe. Med najbolj obiskane vrhove sodi najvišji vrh Škofjeloškega hribovja Blegoš (1562 m), kamor vodi več označenih poti. Za kolesarje so urejene različne označene kolesarske poti – od nižinske, ki vas popelje ob Poljanski Sori, pa do bolj zahtevnih, ki pripeljejo tudi na Blegoš.

Veliko umetnikov je tu črpalo svoj navdih in lepote slikovite doline poneslo v svet – pisatelj Ivan Tavčar s peresom, družina Šubic in Anton Ažbe pa s paleto, polno pisanih barv. Šubičeva hiša - Kulturni center slikarjev Šubic v Poljanah skrbi za bogato razvejano razstavno, ustvarjalno in pedagoško dejavnost.


Vabljeni na obisk!


Aktualno

  Preventivno prekuhavanje vode iz javnega vodovoda Trebija - Gorenja vas - Todraž

  Občina Gorenja vas-Poljane obvešča vse uporabnike vode, ki se oskrbujejo z vodo iz javnega vodovoda Trebija – Gorenja vas - Todraž, da je zaradi izpada elektrike in zaznavne motnosti vode, priporočamo preventivno prekuhavanje pred zaužitjem do preklica.

   

  Potem, ko voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še eno minuto, tri minute pa povsem zadošča. Izvajamo vse potrebne ukrepe, Nacionalni laboratorij za zdravje okolje in hrano bo takoj odvzel vzorce za laboratorijske preiskave. O preklicu ukrepa preventivnega prekuhavanja pitne vode pred zaužitjem vas bomo obvestili.

   

  Hvala za razumevanje !

Kontakt