Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

Čabrače - Blegoš

ČAS HOJE: 5-6 ur

Začetek poti je na Hotavljah, pri Marmorju, kjer je odcep za Leskovico in desno za Sušo ter Blegoš. Tukaj pustimo avto. Na začetku se orientiramo po markacijah Loške planinske poti, ki nas takoj nad križiščem usmerijo na staro kolovozno pot, mimo hiše v breg. Tej poti in markacijam sledimo do Čabrač, kjer najprej naletimo na staro znamenje. S sedla pred znamenjem se lepo vidi dolina Volaščice, ki je bila leta 973 leta meja loškega gospostva, in hiše vasi Volaka.  Prava planinska pot se nato začne pri kmetiji Izgorc. Sledimo markacijam in uhojeni stezi, naravnost po grebenu v breg. Ko prispemo na vrh senožeti, zadržimo korak in uživajmo v razgledu. Lepo so vidne vasi v dolini, greben Slajke in Stare Oselice, Cerkljansko hribovje s Kojco in daleč v ozadju Trnovski gozd z Golaki. Če bo naš korak dovolj tih, lahko do Prve ravni srečamo gamse in v spomladanskem jutru divjega petelina. Od ceste do vrha Blegoša je še pol ure zložne hoje, lahko pa zavijemo kar do planinske koče. Od koče, kjer smo se okrepčali, nadaljujemo pot po cesti do sedla. Tam se lahko odločimo za pot proti Črnemu kalu ali za krajšo pot, mimo zavetišča na Jelencih. Pot je gozdnata, markirana in nas vodi skozi Volako, nazaj na Hotavlje. Daljša pot nas pelje skozi Blegoške bukove gozdove do križišča na Črnem Kalu. Tukaj zavijemo ostro desno, po cesti proti Suši. Ta pot je predvsem v poletni vročini prijetno senčna.


Aktualno

  Preventivno prekuhavanje vode iz javnega vodovoda Trebija - Gorenja vas - Todraž

  Občina Gorenja vas-Poljane obvešča vse uporabnike vode, ki se oskrbujejo z vodo iz javnega vodovoda Trebija – Gorenja vas - Todraž, da je zaradi izpada elektrike in zaznavne motnosti vode, priporočamo preventivno prekuhavanje pred zaužitjem do preklica.

   

  Potem, ko voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še eno minuto, tri minute pa povsem zadošča. Izvajamo vse potrebne ukrepe, Nacionalni laboratorij za zdravje okolje in hrano bo takoj odvzel vzorce za laboratorijske preiskave. O preklicu ukrepa preventivnega prekuhavanja pitne vode pred zaužitjem vas bomo obvestili.

   

  Hvala za razumevanje !

Kontakt