Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti

Koledar dogodkov

Sobota
24. februar 2018
Tečaj šivanja po starem
Ste se kdaj spraševali, kako so šivali včasih? Kako je sešita ženska srajca za narodno nošo?
Ponedeljek
26. februar 2018
Delavnica za spretne prstke ŠKRATEK COPATEK
Krajevna Knjižnica Gorenja Vas, vas 26. 2. 2018 ob 17:00 vabi na delavnico za spretne prstke »ŠKRATEK COPATEK« s Sašo Ambrožič. Vljudno vabljeni!
Sreda
28. februar 2018
Angleščina
V Januarju bomo pričeli z nadaljevalnim tečajem angleščine, ki ga bo izvajala Jasna Kejžar Hartman. Na tečaju angleščine se boste seznanili s temeljnimi besednimi vrstami, abecedo, številkami, začetno slovnico in osnovnim besediščem.
Sobota
3. marec 2018
Tečaj šivanja po starem
Ste se kdaj spraševali, kako so šivali včasih? Kako je sešita ženska srajca za narodno nošo?
Sobota
3. marec 2018
Izdelovanje lesenih ladjic za gregorjevo
Za Gregorjevo, praznik zaljubljencev ali “ko se ptički ženijo”, je značilno spuščanje ladjic
Sobota
3. marec 2018
Redno organizirano vodenje po utrdbi na Golem vrhu

Si si že ogledal utrdbo Rupnikova linija na Golem vrhu in spoznal njeno zgodovino? Pridruži se nam v soboto, 3. marca 2018, ob 1️0. uri vodiču na organiziranem vodenju po utrdbi. Vsako prvo soboto v mesecu ob 10. uri je organizirano vodenje po utrdbi Rupnikove linije na Golem vrhu. Predhodne prijave niso potrebne. Zaželene so čelne svetilke ter primerna obleka in obutev. Cena vodenja je 5 €/osebo oz. po veljavnem ceniku. Vabljeni torej v soboto, 3. marca 2018, ob 10. uri pred utrdbo na Goli vrh ali kadarkoli po vnaprej dogovorjenem terminu.

Petek
9. marec 2018
KOMPOSTIRANJE – ZAKAJ IN KAKO?
V kompostu se vrt začne in konča! Organski odpadki se v kompostnem kupu razgradijo in spremenijo v humus, najbolj rodovitno snov, ki jo poznamo. Z gnojenjem vrta s kompostom v tla vnašamo hranila za rast rastlin, koristne mikroorganizme in organsko snov s tem pa izboljšamo rodovitnost tal. Če bi se radi naučili, kako na tri različne načine pridelati kvaliteten kompost se nam pridružite na predavanju, ki bo v petek, 9. marca, ob 17. uri v Šubičevi hiši. Predaval bo Primož Turnšek, diplomirani mikrobiolog in predsednik Društva za permakulturo Slovenije. Predhodne prijave niso potrebne. Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na Apolonijo Kandus, od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure in sicer na e-mail apolonija@zavodo.org ali telefon 040 477 640. Vljudno vabljeni!
Sobota
17. marec 2018
Izdelava voščilnice s quilling tehniko
Za materinski dan se bomo lotili izdelave voščilnic malo drugače. Tehnika quilling je v zadnjih letih postala zelo priljubljena, saj lahko brez dragih materialov in le z malo truda ustvarimo čudovite vzorce. Pri ustvarjanju s quilling tehniko zvijamo tanke papirnate trakove, jih oblikujemo v želeno obliko in jih z lepilom pritrdimo. Končni izdelek so voščilnice s fantastičnimi pisanimi vzorci, ki so sijajen poklon. Zato se nam pridružite v soboto, 17. marca, ob 10:15 uri v Šubičevi hiši. S seboj prinesite šolska ravnila in šablone. PRIJAVE OBVEZNE! Prijave zbira Apolonija Kandus, od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure na telefon: 040 477 640 ali na e-mail: apolonija@zavodo.org Lepo vabljeni!
Sobota
24. marec 2018
Delavnica izdelovanja pirhov

V soboto, 24. marca, ob 10:15 uri bo v Šubičevi hiši potekala delavnica izdelovanja prihov. Na delavnici bomo s servietno tehniko ustvarili unikatne pisane pirhe. S seboj prinesite kuhana jajca, ki jih želite pobarvati. PRIJAVE OBVEZNE! Prijave zbira Apolonija Kandus, od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure na telefon: 040 477 640 ali na e-mail: apolonija@zavodo.org. Lepo vabljeni!

Sobota
24. marec 2018
Izdelovanje velikonočne butarce
V soboto, 24. marca, ob 10:15 uri bo v Šubičevi hiši potekala delavnica izdelovanja velikonočne butarce. Na delavnici bomo izdelali velikonočno butarco iz naravnih materialov. S seboj prinesite vrečko naravnih materialov, kot so leskove veje, pušpan, brin, vresje in podobno. PRIJAVE OBVEZNE! Za prijave in morebitne dodatne informacije se obrnite na Apolonijo Kandus, od ponedeljka do petka, od 10.00 do 14.00, na telefon 040 477 640 ali e-mail apolonija@zavodo.org. Lepo vabljeni!
Torek
3. april 2018
Ob: 20:00
Podružnična šola Javorje
SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI

Oddaja bo potekala v živo z neposrednim prenosom na prvem programu Radia Slovenija.

Radijska oddaja že več kot štiri desetletja predstavlja ljudsko kulturo slovenskega etničnega ozemlja. Poslušalce povezuje z živim izročilom ter duhovno kulturo Slovencev nekoč in danes. Opazuje, prepoznava in predstavlja tista kulturna dogajanja, ki odražajo slovensko glasbeno narodopisno dediščino. Terenski posnetki pa bogatijo arhiv slovenske ljudske glasbe in prispevajo k trajnemu ohranjanju samobitnega izročila.

Sobota
7. april 2018
Redno organizirano vodenje po utrdbi na Golem vrhu
Si si že ogledal utrdbo Rupnikova linija na Golem vrhu in spoznal njeno zgodovino? Pridruži se nam v soboto, 7. aprila 2018, ob 1️0. uri vodiču na organiziranem vodenju po utrdbi. Vsako prvo soboto v mesecu ob 10. uri je organizirano vodenje po utrdbi Rupnikove linije na Golem vrhu. Predhodne prijave niso potrebne. Zaželene so čelne svetilke ter primerna obleka in obutev. Cena vodenja je 5 €/osebo oz. po veljavnem ceniku. Vabljeni torej v soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri pred utrdbo na Goli vrh ali kadarkoli po vnaprej dogovorjenem terminu.

Aktualno

    SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI

    Oddaja SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI, ki je bila predvidena za danes, 20. februarja 2018, v Javorjah (objava v zadnji številki Podblegaških novic) je zaradi tehničnih težav prestavljena na torek, 3. aprila 2018, ob 20. uri v Podružnični šoli v Javorjah.
    Oddaja bo potekala v živo z neposrednim prenosom na prvem programu Radia Slovenija.

Kontakt